Bulvár-celeb

2024.04.20. 06:30

Csak őszintén: pisilt már a zuhany alatt? Ezután soha többé nem teszi

Súlyos következményekkel kell számolnia annak, aki e rossz szokásnak hódol.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Getty Images

A legtöbb ember tett már ilyet, még akkor is, ha nem szívesen vallja be. De nemrégiben egy szakember figyelmeztetett ezzel kapcsolatban: évek múlva okozhat majd nagy problémákat a zuhany alatt pisilés.  

Dr. Teresa Irwin urológus a kismedencei-gyulladásra és inkontinenciára specializálódott urológus szerint amikor mosakodás közben  vizelünk, valójában arra tanítjuk a hólyagunkat, hogy amint meghalljuk a víz csobogását, azonnal pisilni kezdjünk.

Nem akar mindig így tenni, mégis, minden alkalommal, amikor víz hangját hallja, a hólyagja pisilni akar majd - mert hozzászokott a víz csobogásához a zuhanyozóban. Tehát valahányszor kezet mos, mosogat, a hólyagját arra ösztönzi, hogy üríteni akarjon

- fejtette ki a szakember.

Komoly vizelési problémákat okozhat ez a rossz szokás
Forrás:  Shutterstock

Az urológus véleményét osztja Dr. Alicia Jeffrey-Thomas is, aki szerint ez a megszokás később igen súlyos következményekkel járhat.

"Kombinálva mindez a medencefenék-diszfunkcióval - akár most, akár a későbbiekben - vizelési problémákhoz vezethet, amikor folyó viz hangját halljuk a zuhanyzáson kívül. Emiatt a medencefenék nem fog megfelelően ellazulni, így a hólyagból nem fog megfelelően távozni a vizelet" - magyarázta a szakember.

Dr. Jeffrey-Thomas azt tanácsolja, hogy próbáljon meg azelőtt pisilni, mielőtt megnyitja a vizet. Ha úgy érzi, hogy mosakodás közben ingere támad, terelje el róla a figyelmét - írja cikkében a Ripost a Daily Star nyomán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!