Videó

2024.05.02. 17:13

Traktoron és fogaton intettek búcsút a ballagó diákok

Hagyományos traktoros felvonulással búcsúztak a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai egykori iskolájuktól.

Koszorus Rita

Ahogy 2010 óta minden tanév utolsó napján a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola végzős diákjai felvonulással búcsúztak iskolájuktól és a várostól. A mosolygó traktoros, lovas társaságot mindenütt vidáman integető városlakók köszöntötték. A fiatalok ezúttal nem a földekre igyekeztek traktorokkal, ez látszott a dekorációként felhelyezett színes kreppapírokból is, amelyek lobogtak a szélben. A gyerekek ötlete alapján májusfa állítás is színesítette a napot. Miután feldíszítették a fát és a helyére került indult el a felvonulás huszárok felvezetésével a belváros felé. Négy fogat, egy teherautó és húsz traktor hozott különleges színt Kaposvár belvárosának életébe. 

– Nagyon jó érzés, hogy itt vagyunk már az utolsó napon. Vártam már nagyon és izgulok is egy kicsit, hogy egy korszak véget ér. Lovásznak tanultam és nagyon jó volt idejárni, nekem ez a második iskolám volt, mert az első nem tetszett, de ez tökéletes választásnak bizonyult. Sokkal rosszabbra számítottam, de nagyon bejött habár sokat kellett tanulni. Ezután leérettségizek és jövőre külföldre költözöm, ahol a szakmámban szeretnék dolgozni – mesélte Bakó Dorottya

Barátnője is lovásznak tanult, mindannyian egy lovas hintón foglaltak helyet és vidáman integettek amikor kigördültek az iskola elől. 
– Most már én is várom, mert már igazán a végén vagyunk. Lovásznak tanultam és még maradni fogok három éves érettségi és technikumon. Úgyhogy ez nem az utolsó napom–  mondta Berta Vivien.

Felső Martin viszont utolsó napjait tölti a Mezgazban, hiszen ősszel egy új korszak kezdődik számára. 
– Hét éve járok ide, amikor ide kerültem lovász szakmára jelentkeztem, ami három év volt. Ezt követően maradtam még két év érettségin és még két év technikumban, amivel most végzek. Sok elméleti és gyakorlati tudást az itt töltött idő alatt és ezután sem megyek messzire, hiszen a Kaposvári Campuson tanulok tovább – mondta az őrtilosi fiatalember. 

Sokan tettek úgy mint annak idején Martin és a szakma megszerzése után nem távoznak az iskolából. 
– Kilencven tanuló ballag az intézményünkből és hétfőn kezdődik az érettségi, ahol hatvanan vesznek részt és harmincan szakmai vizsgát tesznek. Sokan közülük itt maradnak érettségizni, azután pedig sokan bekapcsolódnak a technikus képzésbe – tudtuk meg Princz Zoltán, igazgatótól. Hozzátette: a ballagás előtti utolsó napon a felvonulás ma már nem csak hagyomány az intézményben, de egy nagyon fontos ünnep is. S nem csak az iskolától való búcsút jelképezi, de a somogyi megyeszékhelytől is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában