Kézilabda

2024.05.08. 14:20

Nyolc akadémista bizonyíthat a válogatottakban a héten

A héten férfi kézilabda-válogatott összetartásokat tartanak különböző helyszíneken. A szövetségi kapitányok összesen nyolc NEKA-játékost hívtak be a keretekbe. A felnőtt nemzeti csapatban Krakovszki Zsolt készül a vb-selejtezőre, a juniorok között öt, az ifjúsági válogatottnál két akadémista szerepel a csapatban.

Sonline.hu

Csanálosi Richárd (a labdával) a junior válogatottban bizonyíthat

A felnőtt férfi kézilabda válogatott ezen a héten két vb-selejtezőt játszik Litvánia ellen, előbb csütörtökön idegenben, majd szombaton Veszprémben rendezik a mérkőzéseket. Chema Rodriguez szövetségi kapitány a NEKA NB I-es csapatának jobbszélsőjét, Krakovszki Zsoltot hívta be a keretbe. A 2025-ös férfi kézilabda világbajnokságot Horvátország, Dánia és Norvégia közösen rendezi. A selejtezők során oda-visszavágós rendszerben, azaz két mérkőzésen dől el, mely csapatok jutnak ki a tornára. A szövetségi kapitány egyébként ugyanazt a húsz játékost hívta meg a keretbe, akivel kiharcolta a párizsi indulást. A csapat szerda délelőtt utazott el Bécsen keresztül Litvániába.

A magyar junior válogatott Tiszakécskén gyakorol együtt, Sótonyi László szövetségi edző Csanálosi Richárdot, Kovács Tamást, Molnár Robint, Nagy Ádámot és Tóth Leventét hívta be a keretbe. A mieink Németország ellen játszanak felkészülési meccset. A 2004-es és 2005-ös kézilabdázókra július 10. és 21. között Szlovéniában vár Európa-bajnokság.

Az ifjúsági válogatott tagjai Gyálon találkoznak egymással, majd Tunéziába utaznak felkészülési mérkőzéseket játszani a Négy Nemzet Torna keretein belül. Gulyás István szövetségi edző az érettségiző sportolókra ezúttal nem számít, a keretben Zakor Zalán és Vida Rókus Mihály szerepel. A csapat augusztus 7. és 18. között szintén Európa-bajnokságon vesz részt Montenegróban.

Szintén Tiszakécskén edzőtáborozik Szabó Levente irányításával a serdülő fiúválogatott is, amelyben jelenleg még zajlik a kísérletezés, a játékosok kipróbálása, az összeszokás. A fiatalok az osztrákokkal mérkőznek meg kétszer a héten, NEKA-játékos nem képviseli a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában