Marcali

2024.05.08. 10:04

Az édesanyáknak muzsikáltak a növendékhangversenyen

A marcali Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az idei esztendőben is megtartotta az anyák napi növendékhangversenyét a gimnázium aulájában, melyre nemcsak az érintett édesanyákat, hanem a szülőket, nagyszülőket és a családtagokat is meghívták a szervezők.

Kiss Kálmán

Fotó: Kiss Kálmán

Az általános iskolás korosztályokat képviselő diákok különféle hangszeres zeneszámokkal mutatkoztak be a hallgatóság előtt. A műsorban összesen 25 egyéni, illetve csoportos produkció hangzott el az ismert zeneszámokból válogatva (pl. Hausmann, Lightly Row, Mozart, Weiner, Dancla, Joplin, Telemann, Linike, Pachelbel, valamint a Szokolai, Papp, Sugár és természetesen közkedvelt magyar népdalokból), zongorán, hegedűn, csellón, furulyán, fuvolán, trombitán, és ütős hangszeren. Az előadott darabokat – köztük az Anyám, édesanyám című alkotást – a hallgatóság mindig lelkes tapssal fogadta. A felkészítő tanárok: Kósiné Koczkás Magdolna, Krishtop Pavel, Sasfalvi Gábor, Sárkány Zsolt, és Török Ferenc voltak. Hegedűn Kósiné Koczkás Magdolna, zongorán Krishtop Pavel működött közre a családias hangulatú rendezvényen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában