Nyolc csapat vehetett részt a nagyatádi verseny döntőjében

2024.05.08. 09:35

TörpMatek: sok kicsi sokra ment

Az idén harmadik alkalommal adott otthont a TörpMatek matematika csapatverseny döntőjének a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és AMI, a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ.

Györke József

Fotó: Györke József

A tanév elején meghirdetett versenyen 40 somogyi és tolnai csapat indult. Két sikeres levelező forduló után jutottak a legjobbak közé Barcs, Dunaföldvár, Kaposvár, Kéthely, Lábod, Mesztegnyő, Szentbalázs és Taszár kisdiákjai. A kilenc matematikai játékból álló feladatsor megmozgatta a gyerekek logikai gondolkodását, próbára tette a gyorsaságukat, leleményességüket, kreativitásukat. A versenyt Csenteiné Balogh Katalin és Szilágyiné Dorcsi Gabriella 2021 óta szervezik meg minden esztendőben. 

A kaposvári kodályos diákok nyerték meg a versenyt

Az egész délelőttös küzdelem végén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Kaposvári Kodály Zoltán Általános Iskola „Táltosok” csapata állhatott. Ezüstérmesek a „Három muskétás”-ok a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola, a harmadik helyezettek a Dunaföldvári Általános Iskola „3.B Dunaföldvár” kisdiákjai lettek.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában