Vármegyénk időjárása

2024.05.06. 08:00

Napos idővel indul a hét

Hétfőn is nagyrészt napos időre számíthatunk vármegyénkben, de a határszélen a délutáni órákban elvétve kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

A nap folyamán sokfelé megerősödik a délnyugati szél. Éjszaka északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat. Emiatt északnyugaton északnyugatira fordul a szél, megvastagszik a felhőzet, és ott záporeső is előfordulhat. Másutt jellemzően még délnyugati marad a légmozgás, élénk lesz, és számottevő csapadék nélkül, változóan felhős időre van kilátás.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 9,
hétfő délután 23,
kedd reggel 11 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • Kedden hidegfront lesz felettünk. Változóan, nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk. Elsősorban az ország délnyugati, valamint az északkeleti harmadán kell számítani záporokra, néhol zivatarokra. A középső sávban számottevő csapadék nem valószínű. Egyre nagyobb területen fordul át ÉNY-ira a szél, de közben mérséklődik is a légmozgás.
  • Szerdán a térségben maradó hidegfront okozhat sokfelé borongós, ismétlődő esős, záporos, főként nyugaton szeles, változékony időjárást. Délnyugaton süthet ki tartósabban a nap a délutáni órákban. Országszerte visszaesik a hőmérséklet.
  • Csütörtökön már országszerte vékonyodik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Mérséklődik a légmozgás is. Záporeső legfeljebb elvétve fordulhat elő.
  • Pénteken változóan felhős-napos idő a legvalószínűbb, elszórtan gyenge záporokkal. A légmozgás gyenge, mérsékeltnek ígérkezik. Emelkedni kezd a hőmérséklet.
    forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!